fredag 24 juni 2022

Midsommarafton 2022

Efter att ha checkat ut från Estepona kastade vi loss 10:10. Kändes bra då båtgrannen började tvätta båten. En hög motorbåt som gjorde att det skvätte på Charlotte. När vi pratades vid häromdagen och frågade om dom gillade att fiska (dom var britter). Nej, blev svaret. Då pekade vi på alla fiskespön och linor på deras båt. O no, blev svaret. Det är för att hålla trutarna borta. Metoden fungerar inte helt perfekt så nu var det dags att skrubba mås skit.

Ingen vind de första två timmarna men sen blev det fart. Gick för bara Genua och vi höll 6-9 kn i medströmmen. Totalt har vi seglat över 2100 nm sen vi lämnade Skärhamn. Så långt har vi aldrig seglat på en hel sommar, inte ens när vi besökte Shetland. Och, det är ju bara midsommarafton - långt kvar på sommaren. 

På slutet blev det motor då vinden dog ut. Vår position är nu
N 36 43.233 W 03 43.645
Vi har alltså ankrat för första gången i år. Känns helt ok och med den nya märkningen på ankarkättingen vet vi att det är 40 m kätting ute. Djupet är 14 m och vinden ska pendla mellan 1 till 2 m/s i natt. Våghöjd ca 20 cm. Nu ska vi fira midsommarafton. Ni vill inte veta menyn…..

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.