fredag 10 juni 2022

Lugn dag

Väderprognosen håller i sig. Det verkar som onsdag blir en bra dag att ta sig an etappen till Gibraltar. Det är ca 160 nm och tar drygt ett dygn. Frågan är vägvalet med tanke på allt surr om späckhuggare som äter roder. Just nu plameras raka vägen till separationszonen och där gå i norra kanten. Vi får se. 

Dagen har varit varm. Bilen återlämnad till Europcar och promenaden tillbaka pausades på en lämpligt belägen bar. Livet som båtturister börjar kännas vant och bekvämt. Rörelserna blir långsamma i värmen. En spindel hade inga problem att hänga med. Sen komplettering från mataffären, lätt lunch på en restaurang och därefter siesta. Det finns alltid saker att fixa på Charlotte om arbetslusten plötsligt skulle slå till.

Frågade på hamnkontoret om vattnet var lämpligt att dricka från uttaget på kajen. Fick svaret att det inte var det. Vattnet vi flyter på här i hamnen är väldigt rent och klart så vi gjorde eget vatten på eftermiddagen.  Nästan 800 l fräscht avsaltat vatten. Nu klarar vi oss ett tag. Har även provkört kyla i alla hytter och allt fungerar bra. 

Barnbarn på besök ikväll och det blev visning av många konstiga saker och utrymmen på Charlotte. Nu stundar kvällens omgång av sjörövarspelet. Skepparn ligger 2 upp efter dubbelseger igår. 

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.