måndag 27 juni 2022

En vanlig dag i Almerimar

En fin frukost i sittbrunnen följdes av promenad till livsmedelsaffären. En fantastisk affär där det fanns allt man kunde önska sig utom CR2430 batterier. Cava- och ölförrådet fylldes på utan problem. Men batterierna hittade vi inte. Det är såna där små platta som man har, eller kanske hade förr, till bilnycklar. 

I det här fallet behövs det dom till fjärrkontrollen för landgången. Problemet uppstår när man lämnar båten och lyckas fälla upp den efter flera försök med fjärrkontrollen och det sedan inte går att fälla ner den när man kommer tillbaka. Då får man hoppa långt. 

Efter besök i tre olika affärer för båttillbehör hittade vi även batterier. Ombordstigning säkrad med fräscha batterier och långa hopp behövs inte längre.

Igår studerade vi en X65 på ut och insidan. Idag var det dags att visa Charlotte. Trevligt att jämföra och diskutera med erfarna seglare som korsat Atlanten och  varit flera gånger i Karibien. Man slutar aldrig att lära sig. Kvällen avslutades på en trevlig restaurang med många och givande diskussioner.

Sen ligger det många långliggare här i hamnen. En heter Lady Ellen men är inte jämförbar med Tjörns Lady Ellen på något sätt. Många är täckta av sand och har meterlång beväxning undertill. Funderar på hur det kan bli så. Får bli morgondagens efterforskning. 

Småfåglarna här är snabbare än måvarna på Tjörn när det gäller att norpa mat från restauranggäster. Annars börjar det kännas hemtamt i Spanien men språket har vi inte kommit så långt med. Google translate blev lösningen när vi letade spanska sim-kort. Fungerade bra men det krävdes mer byråkrati så vi fortsätter i morgon. 

Allt väl ombord. 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.