fredag 17 juni 2022

Elkonstruktion, sandstädning och drömmar

Ja, okej då. Det fanns seglare även i Frankrike som tidigt tog sig över världshaven. Inte minst i Karibien finns den franska flaggan och det franska språket. Fick bara för oss att dom inte var först utan lärde sig av andra. Men vi kan ha fel igen….

Gårdagens byggsats var 3 kontakter och en kabelstump. Den stora röda kontakten kunde man hyra eller köpa på hamnkontoret. Meningen var att man skulle skruva dit den på sin ordinarie kabel till båten. Vi gick på en mer permanent lösning. Köpte till kontakter och kabel. Lite arbete och vi har en övergång från 63A 3-fas till 2 st 32A 1-fas. Låter matematiskt rätt, trots att en fas är oanvänd. Strunt samma det funkar. 

Charlotte fick bruna fläckar på väg till Gibraltar. När vi kollade mer insåg vi  att det var sand. Vi är nära Sahara nu så det är grus i luften. Spolade av henne igår och fortsatte idag. Behöver nog ses över igen om det inte kommer en riktig regnskur. Ser inga utsikter om regn de närmaste 10 dagarna vilket är typiskt för Costa del Sol med mer än 300 soldagar per år.

Idag åkte Pilot book och sjökort fram över Windward Islands. Berodde nog på en släng av solsting men inspirerande var det att torrsimma mellan öarna i södra Karibien.

Allt väl ombordInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.