tisdag 7 juni 2022

Dagen efter

Efter intensiva studier av väderprognoser känns det inte aktuellt att ta sig an Gibraltar i helgen. Ostlig vind på upp till 40 kn. 

Sen är medelhavet inte självförsörjande på vatten har vi lärt oss. Atlanten fyller på hela tiden då avdunstningen är större än tillflödet från landområdena runt medelhavet. Betyder ström mot öster och vågor mot väster i helgen - inte bra. 

Lite klurigt är det men det står så i den litteratur vi hittat. Man kan fundera på var allt det avdunstade vattnet tar vägen när det bara försvinner från medelhavet.

Strunt samma, vi blir kvar i Albufeira till på onsdag nästa vecka. Vi återupptar jakten på vattenfilter. Har hyrt en bil i två dagar. Blir säkert fler besök hos barnbarn med föräldrar också.

Idag toppade temperaturen på 28° och vi körde kyla när vi tog vår siesta inne i Charlotte. Lite surfande, mek med Charlotte och sen blev det dags för middag. Läste på marinan att man innehar världsrekord på den största Cataplanan här i Albufeira enligt Guiness Rekordbok. Över 3m i diameter. 

Blev en utmaning att beställa Cataplana till middag. Det är egentligen en gryta och vår var ca 30 cm dvs inte rekordstor. Innehållet var olika fisksorter, räkor, musslor och potatis mm. Lite som en fisksoppa som var riktigt god. 

Kylsystemet på uteserveringen liknar förresten det vi hade i stallarna för grisar. En fläkt som har munstycken som finfördelar en vattendimma över gästerna.

Allt väl ombord

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.