tisdag 21 juni 2022

Snart midsommar

På morgonen, ja beror lite på vad man menar med morgon, men vid 08:30 visade vindmätaren 1 kn (0,5 m/s). Efter lunchen, vi anpassar oss till siesta rutiner, vid 4-tiden visade vindmätaren 20 kn (10 m/s). Börjar ana att medelhavet har någon form av vindrytm, men det är lite tidigt att dra slutsatser efter två dygn.

I dag är det bara drygt 20 grader och väldigt behagligt att vara ute och promenera. Vi gick 2 km österut efter stranden, vilade på en restaurang, och gick tillbaka. Vi har också lokaliserat en Carrefour stormarknad. Där fanns allt man kan behöva, utom Gammeldansk och kondensatorer. Bosse har inte ens orkat leta upp var dom sitter än. Behovet av AC styr troligen arbetslusten för just det jobbet.

Tänker fortfarande på den stackars segelbåten som gick på grund igår vid hamninloppet. Utmärkningen var perfekt men den stämde inte med sjökortet. Är väl som vanligt - om kartan inte stämmer med verkligheten gäller verkligheten. Tror faktiskt att det var Sjöräddningssällskapets motsvarighet ”Salvamento Maritimo” som hjälpte till.

Midsommarkänslan vill inte riktigt slå till. Kanske kommer den om vi får lite åska och regn. När vi bunkrade hemma i Skärhamn i slutet på april var inte sill med tillbehör prio 1. Vi har ett lager av Klädesholmens kaviar - det får duga till helgen om vi inte hittar nåt som liknar sill på Carrefour.

Härifrån förstår man hur stor ”The Rock of Gibraltar” är - den syns tydligt i horisonten. 

Allt väl ombord!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.