lördag 11 juni 2022

En oförglömlig dag

På många sätt blev dagen allt från katastrof till ett rent nöje. Efter en lagom sen frukost var det dags att byta till den andra färskvatten tanken. Den som har ett fungerande kolfilter, inga rostflagor och nytt vatten från igår. Det är bara att slå om en vippströmbrytare. 

Men, det surrade bara lite och trycket ökade inte. Många tankar om tankar i huvudet. Har pumpen gått torrt, har sugslangen lossat. Bara att börja felsökning. Upp med luckor, mattor, stuvade filtar, mera skruvade luckor men inget verkade konstigt. 

Fram med pannlampan, den nya med fantastisk lyskraft. Hittade inget - och då hände det. La i från mig lampan men glömde släcka. Det blev ett oförglömligt minne.

Funderade lite till och öppnade kranen i vasken och lät trycket sjunka rejält. Jo, pumpen, egentligen två tvillingkopplade pumpar, började pumpa fram vatten från den nya tanken och stängde av på 4 kg efter lite spottande och fräsande. Allt fixat. Bara att skruva tillbaka allt, lägga tillbaka mattan, filtarna och prylarna. Minnet består dock. 

Eftermiddagen blev också minnesrik. Med barnbarn på Zoomarine. En fin och välorganiserad nöjespark med delfiner, sälar, hajar och en alligator med 3 ben. 

Insåg att till skillnad från våra rutiner, att avsalta vatten, gör man här tvärtom. Köper havssalt och kryddar vattnet i bassängerna. Förutom alla Marina djur fanns det också ett nöjesbad med allehanda överraskningar och vattnet var troligen bara klorerat utan salt.. Fanns även vilstolar under ett skyddande parasoll som fungerade bra för en siesta.

Planerna oförändrade och allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.