söndag 19 juni 2022

Gå på planka iland

Här i Gibraltar, eller egentligen Alcaidesa i Andalusien, har vi för första gången använt en annorlunda metod att parkera Charlotte, alltså förtöja vid en flytbrygga. Apropå flyta, här är tidvattnet inre så häftigt. Skiljer knappt 1 meter mellan hög- och lågvatten. Vi har backat in mot bryggan och plockat upp en tamp, en s.k. mooringlina och gjort fast den i fören. Den är förankrad i botten ca 30 m från bryggan.

Vi fick hjälp att fixa detta vilket var bra. Inte lätt att gå iland på landgången (plankan) med två linor och göra fast dom i bryggan och samtligt ta en mooringlina till fören. Vi får öva mer.

Underhållet på Charlotte fortsätter. Kondensatorer är troligen problemet men - var tusan sitter dom. Får se om vi avvaktar och skippar AC i salongen ett tag. 

Planen är att segla till Estepona i morgon. Vi börjar komma in i ett bekvämare tempo. För första gången på länge kommer vi inte att segla på natten. Tar bara ca 4 timmar till Estepona och vi går alltså norrut efter att ha gått söderut länge. Temperaturen verkar dock öka.

Ikväll kom kustbevakningen in här i hamnen. Påminner Bosse om Sjöräddningssällskapet Skärhamn, som verkar vara fullt sysselsatta med övningar, uppvisningar och uppdrag. Kul att kunna följa på avstånd. Enligt legenden räddar även delfiner människor som hamnat i vattnet. Delfiner övar också ofta. 

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.