lördag 25 juni 2022

Populärt tillhåll

Det där med en lugn vik i midsommar blev helt annorlunda. Många dykbåtar, 6 st, kom tidigt med 10 dykare per båt. Störde inte speciellt mycket förutom att dom passerade i hög fart och orsakade plask i sidan på Charlotte. Annars smakade frukosten bra i sittbrunnen.

Sen kom badgästerna. Motor- och segelbåtar ankrade runt omkring oss. En del ankrade mer än en gång. Skillnaden mot igår kväll när det bara var vi och en katamaran var stor.

Annars har dagen varit lugn. Har sjösatt dingen för första gången. Medförde en del jobb i form av rensning/bortsköljning av sand. Passade också på att tvätta akterdelen av Charlotte. Hon får lätt lite grå ton just vid motorutsläppen.

Att vi skulle hamna i en populär dyk- och badvik var trevligt. En kanot där den akterut paddlade och den förliga passageraren fokuserade på en vinkylare har vi inte sett förut. Att studera olika aktiviteter är kul och lärorikt. Sen var det nära idag. Vattentemperaturen var 17,9 grader, bara en tiondel från badbart.

Senare ikväll kom vi nära land när vinden vände 180° och solen försvann bakom det höga berget. Då får man fundera - har ankaret lossat från botten eller hade vi så mycket kätting ute att det bara blev så. Inte helt lätt att klura ut. Vi kortade in 10 m kätting och backade maskin. Ankaret satt fast. Får bli så i natt. En lärdom var också att vi ankrade lite för nära det lodräta berget. Vi låg 180° jämfört med andra båtar. Ström och fallvindar tror vi det heter - vi lär oss varje dag. 

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.