torsdag 9 juni 2022

Bilresa österut

Jakten är över. Vi fixade vattenfilter idag. Ett par mil österut skulle företaget Meumar finnas i Vilamoura Marina. På tredje försöket hamnade vi på rätt parkering och hade tur att vi mötte nån i den låsta grinden till området som artigt höll upp den så vi kunde gå in.

Sen måste man lära sig att mellan 12 och 14 är det oftast stängt i dessa trakter. Marta de Medeiros, ägaren till verksamheten, satt i kontoret och åt lunch klockan 13:15 och förklarade vänligt att hon kan hjälpa oss efter 14:00. Passade oss perfekt med lunchpaus efter en ansträngande bilresa och värmande promenad. Som varmast 32° idag. 

En stor meny på portugisiska överlämnades och vi hade problem att välja. När servitören kom förklarade han att menyn inte gällde. Det fanns endast kalkonspett med potatis och kålsallad som lunchrätt. Kändes bra att slippa välja och det smakade gott. Desserterna på menyn fanns så det blev en bra avslutning på lunchen. 

Vattenfilter inhandlades och vi är stolta över att ha hittat firman som Volvo Penta handlaren i Lagoa rekommenderade. Utan Google, GPS i bilen och en stor portion envishet hade det aldrig fungerat. 

Att det sen var lite klurigt att komma ut genom bommarna på parkeringsplatsen får nog anses som det enklaste problemet idag.

Dagen avslutades med bad i poolen med barnbarnen och en god middag. 

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.