onsdag 14 september 2022

Vi lär oss mer om Madeira på Madeira

Vi planerade att flytta Charlotte till en annan ponton idag men det blåste onödigt mycket och vi blev överens med hamnkaptenen att vi provar i morgon istället. 

Planeringen med hyrbilen gick idag ut på två saker. Lära oss mer om Madeira, vinet alltså, och sen hitta en matbutik med ett större sortiment.

Med Google-karta i telefonen startade vi med gott mod. Den böljande motorvägen med många tunnlar utmed kusten gick bra. Inte så mycket trafik och fin sikt. 

När vi svängt av motorvägen började svårigheterna. Från att ha varit motorväg smalnade gatorna av väldigt fort. Bara att svänga in på en ny gata krävde backmanöver för att inte skrapa i husväggarna.

Att vi också valde att parkera i ett parkeringshus blev ytterligare en centimeter manövrering. Tur att vi hyrde en mindre Fiat.

Vår belöning blev en god lunch på en trevlig restaurang innan vi startade studierna av Madeira vin. Vi besökte Blandy’s Madeira som är en stor producent. Företaget grundades 1808 och leds fortfarande av samma familj.

Vi fick se många tunnor och även smaka på flera varianter. Ju längre vinet lagras på tunnor, ju bättre blir det. Efter det tappats på flaska utvecklas inte vinet. 

Varje flaska är märkt med året det fylldes i en tunna. Med lite mindre stil längre ner eller på baksidan anges när det tappades upp på flaska. 

Fick höra en historia där ett vin från 1910 inte var bättre än ett från 2010. Båda tappades upp efter 10 år på fat. Kolla alltid det finstilta….

Efter avslutade studier ställdes vägvisaren in på stor matbutik. Den var verkligen stor. Där fanns allt - kläder, tvättmaskiner, tv-apparater och yoghurt. Vi kompletterade med frukostvaror och åker tillbaka när vi har gjort en inköpslista. Får se om vi köper färsk fisk. 

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.