torsdag 15 september 2022

Fler tunnor

Ännu en utflyktsdag med hyrbil. Vi valde köra upp till nordöstra delen av Madeira. Det känns som man kör i tunnlar mer mer än halva tiden. Fina vägar men vyerna blir lite begränsade. 

När man sen åker av den stora vägen öppnar dig vyerna med smala vägar upp mot molnbeslöjade berg och med andra branta vägar ner mot havet.

Som vanligt fanns det en plan - lunch på en Google hittad restaurang. Den verkade ha stängt men det fanns 4 andra att välja på. Till skillnad från spökbyn, där vi har båten, var det här full fart. 

När vi gick runt i byn, Porta da Cruz, råkade vi observera ett destilleri. Det slutade med att vi studerade nya tunnor som denna gång innehöll rom. Den görs på sockerrör som odlas på Madeira.

Sen gjorde vi ett snabbt besök på flygplatsen för att köpa ett lokalt/portugisiskt kontantkort. Vi gillar att följa svenska nyheter och det är billigt med obegränsad surf här. 

Därefter skulle vi komplettera med en del från mataffären, då bilen ska lämnas tillbaka i morgon. Vi ställde in navigationen på samma butik som igår. Men - vi kände inte igen oss alls. Parkeringen fanns inte men vi funderade på om vi kanske kom från baksidan.

Så var inte fallet. Butiken hade samma namn men var en helt annan butik. Varorna och layouten i butiken kändes igen så inköpen gick fort - så kan det gå. 

Väl tillbaka i båten, som vi flyttade till en annan ponton i morse, hade vinden ökat och himlen visade upp mörka moln. Känns bra att den nya pontonen är riktigt stabil.

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.