söndag 25 september 2022

En vardag på en söndag utan storm

Regnet fortsatte hela natten och nu är Charlotte ordentligt avsaltad. När vi vaknade och tittade ut hade vattnet en ny färg. Från att ha varit klart och med riktigt bra siktdjup, var det nu smutsbrunt och fullt av löv och annan bråte. 

Efter frukost blev det underhåll med byte av tryckkärl som sen följdes upp med inköp av yoghurt. Det var nära till affären men vi blev ändå rejält blöta. Google påpekade att det var en av få affärer som hade öppet på söndagen och man varnade för köer.

Så var det. Det fanns en (1) väg runt bland hyllorna och när man var längst bort från kassan, där mjölken brukar finnas, började kön. Vi har ju inga tider att passa så kön kändes inte som ett problem. 

Det blev lunch/middag på en restaurang på kajen. Regnet öste ner och vi var dom enda gästerna. Vad vi fattade skulle man ha öppet till efter midnatt i kväll. Troligen går dagen inte ihop ekonomiskt. 

Elförsörjningen är sporadisk här i hamnen. Enligt uppgift är det dieselgeneratorer som står för elen här på La Palma - bör nog kollas upp. Problemen kan också bero på vädret och just nu har vi ingen landström. 

Våra batterier räcker för ett par dygns förbrukning, så vi klarar oss. I värsta fall får vi väl starta vårt egen dieselgenerator.

Vi har förstått att det finns vädervarningar för Kanarieöarna ikväll. Vi är inte oroliga. Hamnen är trygg och vinden förväntas inte nå stormstyrka. Det är på land som regnet orsakar problem. 

Till sist kan vi inte låta bli att visa skyltarna från restaurangen vi besökte idag. En bra grafik som visar vilken dörr man ska välja när behov uppstår. Enkla och väldigt tydliga.

  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.