torsdag 8 september 2022

Dag 2 - på väg till Madeira

Efter en mycket gungig och blåsig natt kom morgonen när en röd måne gick ner och en värmande klargul sol gick upp. Skepparn hade förmånen att ha vakten just då.

Som mest var vinden i natt 25 kn och vi kryssade i 9 kn med vågorna emot oss. Vi hade väldigt lite segel uppe men det räckte för att få fart genom sjöarna.

Efter en natt med 1 1/2 timmes pass är man lite mosig på morgonen. Charlotte har många mystiska ljud för sig när man seglar och samtidigt försöker sova.

Dom flesta ljuden beror på att besättningen inte stuvat saker så dom ligger still. Men även skot knarrar och skrovet låter också när mast o vant får hålla emot i vindbyarna.

Det är stor skillnad att segla på natten jämfört med på dagen. Vädret och omgivningen verkar lite farligare när det är mörkt. Man blir lite försiktigare vilket är bra.

Under dagen mojnade vinden och "vindvågorma" försvann. Kvar var bara den sköna rullande atlantdyningen som i och för sig hade en höjd på nästan 2 m. Skillnaden är att dom vågorna kommer inte så ofta och är mjuka.

Under kvällen mojnade vinden ändå mer, så just nu hjälper vi till med motorn. Vädret ser bra ut dom närmaste 2 dygnen. Sen kommer det mera blåst och vi vill gärna hitta en bra hamn på Madeira innan vädret blir sämre.

Seglat 250 nm
Kvar till Madeira 330 nm

Position:
N 34 39.337 W 09 59.373

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.