måndag 26 september 2022

Som en vanlig svensk sommar…

Vädret fortsätter med regn och väldigt mycket flytande materia i vattnet. Det känns inte som vi är på latitud 28° N. Är vi verkligen halvvägs till ekvatorn. Tjörn ligger på 58° N.

Lunchstället idag påminde om ett ”lastbilsfik”, dvs en vanlig vägkrog i Sverige. Det fanns en liten bakdörr där de som jobbade i färjeläget kunde smita in. Maten var god och servicen bra. Dessutom låg det nära med tanke på regnet.

Just nu har vi ett mindre problem med ett av våra segel. Vi undersöker olika lösningar för att vara trygga i det fortsatta seglandet. Vi har seglat nästan 4000 nm men har minst 10000 nm kvar innan vi är tillbaka i Skärhamn. 

Det känns viktigt att allt är bra inför de längre etapperna vi har framför oss. Det ska inte bara vara tryggt utan vi vill också att det ska kännas bekvämt.

Just nu följer vi med stort intresse vad som händer i omvärlden. Krig, regeringsbildning och livsmedels- jordbruksfrågor är spännande områden. Minns inte att vi har upplevt en så omvälvande tid tidigare.

På ett sätt känns det bra att följa omvärlden på avstånd. Vårt fokus finns idag på lokalt väder och underhåll av besättning och Charlotte. Vi ligger tryggt bakom den upphissade porten. 

Allt väl ombord!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.