lördag 17 september 2022

Tekniken av idag hjälpte idag

Dagen började med fortsatt tvätt av dingen. Frånvaro av vind och dyning gjorde jobbet enkelt. Med hjälp av den hårda sidan av tvättsvampen och lite ”rib-cleaning” blev det bra. 

Sen blev det turistande för hela slanten. Efter att ha brottats med GPS-en i den nya hyrbilen, använde vi för säkerhets skull både vår iPhone och bilens GPS. Båda pratade, en engelsk dam som var lite hetsig och en svensk tjej som var lite mer nordisk till kynnet.

Kvinnorna var inte helt överens när vi skulle svänga av motorvägen. Vi följde den trygga svenska tjejens råd och körde av motorvägen lite tidigare. Efter en stund började den engelska damen hålla med. Där ser man - även icke EU-medlemmar kan enas med omvärlden.  

Utsikten var bedårande, och lite skräckfylld. Att gå ut på ett glasgolv när det är över 580 m ner till fast mark är lite speciellt. Det hjälper inte att man kanske skulle kunna glidflyga och landa i havet.

På hemvägen observerade vi en hel flotta av fiskebåtar med många små fritidsbåtar runt omkring. Efter lite googlande förstår vi att man här firar en religös helg för fiskare. Man gör det bl.a. i ett kapell som ligger 150 m från Charlotte.

Kapellet heter ”Chapel of our lady of Mercy”. Problemet är att det ligger 150 m ovanför oss, inte bara några minuters promenad.

På vägen hem kompletterade vi också förrådet av bubbel. Att använda Google för att översätta en etikett kändes inte bra. Vi köpte flaskan som hade undertiteln ”äcklig”. Vi får återkomma efter provningen.

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.