måndag 19 september 2022

Mera turism

Efter det misslyckade försöket igår, blev det idag Caniçal som lunchställe. Där fanns det smådjur men dom kändes inte farliga. 

Vi är överens om att den Caesar Sallad vi beställde var långt ifrån alla andra vi ätit. Förrätten med sardiner var också speciell. Desserten med kaffe, mandelkaka och vaniljglass var däremot en höjdare. Den dubbla Espresson var mer än dubbel.

Ibland måste man acceptera att vi inte alltid har tur. Utsikten var ok och vi kunde se inloppet till den kommersiella hamnen och ett containerfartyg var på väg in. Väl tillbaka på Charlotte kan vi konstatera att dyningen ökat. Vi gungar och det hörs ljud från tampar, fendrar och pontonen. 

Vi avslutade eftermiddagen med en aluminiumburk rosé från handelsboden på kajen. Vi har läst oss till att anläggningen här gick i konkurs 2015 ned €114 milj i skulder. Sedan dess har man försökt sälja den för €54 milj 2020. Beskrivning - ”5 star hotel with 111 rooms; 103 apartments, 23 houses and a marina”.

Kvällen avslutades med Tv-tittande. Begravning av Drottning Elisabeth och sonderingar för att bilda ny regering i Sverige var huvudnyheter. Ett slut av en fantastisk lång gärning för det Brittiska Imperiet och ett försök att påbörja en ny period i Sveriges historia.

Vi provade också det ”äckliga” bubblet (enligt Google translate i förrgår). Det var helt drickbart och det fanns i Vivino med 3,1 i betyg. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.