tisdag 20 september 2022

Bilnycklar flyter inte

Alla dagar går inte som man tänkt. Det är nyttigt. Då får man improvisera. 

Det började med en sen frukost då handelsboden öppnade senare än utlovat. Vi ville ha färskt bröd. Det var bara att vänta på rygg och titta upp i himlen. Att befinna sig mitt under inflygningen till flygplatsen kan då tyckas jobbigt men man vänjer sig när det händer många gånger varje dag.

När vi sen skulle åka på turistutflykt lyckades skepparn tappa bort nycklarna till hyrbilen. Ramlade troligen i havet när några tampar skulle justeras. Det var bara att ringa hyrfirman, med namnet ”Happy car”, och erkänna. 

Efter drygt 3 timmar kom det en reservnyckel som vi fick genom att erlägga en smärre avgift - ja smärre kanske är fel ordval. Avgiften motsvarade en normal svensk fortkörningsböter och än har motsvarande förseelse inte inträffat på Madeira. 

Trots sen frukost var vi nu hungriga och satsade på den närmaste restaurangen. Vi tog bilen och parkerade på vägkanten och promenerade ner till stranden - samma restaurang som vi första dan på Madeira promenerade till, vilket vi inte gör om. 

Ödlorna var idag ändå mer på hugget. Vår ost & skinkomelett smakade gudomligt medan man sparkade undan ödlorna. Promenaden upp till bilen var mindre njutbar med en stigning på nästan 150 m. Väl tillbaka till Charlotte var det dags för välbehövlig vila.

Nästa projekt var Rotary möte på hotell ”Solar do Bom Jesus”. Det låg bara 25 minuters bilresa från hamnen och var ganska lätt att hitta. Vi var framme god tid, 19:30,  inför kvällsmöte som skulle börja 20:00 lokal tid. 

När ingen rotarian dykt upp 20:30 åkte vi tillbaka till Charlotte. Styrman får lämna över Stenungsunds Rotaryklubbs standar till någon annan klubb på vår utflykt. Rotary finns i hela världen så det kommer många nya tillfällen. 

I morgon blir det komplettering av förråd på ett köpcenter. När vi sen återlämnat bilen inklusive reservnyckel, lämnar vi Madeira efter härliga 12 dagar och styr mot La Palma. Den etappen beräknas ta drygt 36 timmar och vi ser fram mot att komma fram till vår bokade plats i Santa Cruz på fredag förmiddag. 

Så kan en dag på Madeira också fördrivas. Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.