tisdag 13 september 2022

Besök på vingård

En fin morgon men den lokala butiken öppnade inte, iallafall inte före 09:45. Då tog skepparns hunger överhanden och frukosten fick bli brödrester från skafferiet. 

Bilen vi hyrt anlände redan 11:00 så vi drog direkt på upptäcksfärd. Vi googlade fram en liten vinproducent högt uppe i bergen på den norra sidan som heter ”Quinta do Barbusano Winery”. 

Det är stor skillnad på klimat där jämfört med på södra sidan. Mer tropiskt och ofta regn varje dag. En dröm för växtodlare men jordmånen ganska karg och framförallt lutar det kraftigt. Inget för en 30 fots Claas tröska. Känns som vinstockarna skulle kunna hasa ner för sluttningen. 

Vi hade inte bokat men när vi kom fram skulle en vinprovning precis börja och vi blev inbjudna. Det visade sig också att det fanns god tillgång på grillspett så vi kunde också äta lunch trots att vi inte bokat - tur ska man ha….

På hemfärden behövdes det kompletteras med frukostprodukter. Vinförrådet var redan påfyllt från vingården - men inte särskilt nyttigt som frukost. På grund av felnavigering besökte vi tre livsmedelsbutiker eller ska vi säga tre mindre garage med mycket begränsat sortiment. 

Vi kommer att överleva morgondagen men vi måste hitta bättre butiker innan vi lämnar Madeira.

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.