onsdag 28 september 2022

Bananer och vin

En stor produkt här verkar vara bananer. Vi kommer inte ihåg att vi sett bananer på träd tidigare, eller kallas det buskar? I hamnen finns det kylcontainrar och ett fartyg som transporterar bananer. 

Det påminner skepparn om gamla tider i Göteborgs frihamn. Där kunde man jobba extra och lasta av bananlådor från båtar. Ett slitsamt jobb men bra betalt för en fattig student. 

Regnet upphörde idag och vi hyrde en bil. Blev en stor bil med plats för 7 personer. Samma pris som för en mindre eftersom det var den som fanns här i Santa Cruz. Ett val som kändes bra att köra på serpentinvägarna. 

Vi hade fått ett tips på en vintillverkare ca 5 mil nordväst. Sträckan var betydligt kortare fågelvägen men med alla mellanliggande dalar och berg var det säkert korrekt. Vyerna var bedårande och kommer att finnas kvar länge i våra åldriga minnen. 

Efter dimma och duggregn passerade vi en tunnel och plötsligt sken solen. Vi var på andra sidan berget och där regnade det inte. Efter samtal på vingården fattade vi att regn är guld här på La Palma. Det finns system för att samla och transportera guld (regnvatten) från bergen. 

Vi smakade på getost och skinka tillsammans med olika viner. Två av de lokala vinerna blev godkända och finns numera i vinkällaren ombord på Charlotte.

Allt väl ombord!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.