lördag 10 september 2022

Förtöjt på Madeira

Det blev inte Porto Santo som vi siktade på. En klassisk hamn för seglare med målningar på vågbrytaren. Vi var bekväma, men fram för allt verkade nästa veckas vindar vara mer säkra på Madeira. 

Vi bestämde oss för Quinta do Lorde. Men när vi var på väg in i hamnen så ropades vi upp via radio och fick informationen att hamnen var full.

Vad göra? Jo vi frågade om det var ok att komma in och fylla upp med diesel. Det var ok. Under tiden vi bunkrade pågick en diskussion mellan de ansvariga för hamnen. 

När vi var klara med bunkringen visade det sig att det fanns en plats längst inne i hamnen. Pontonen var inte helt bra förankrad men vi ligger väl skyddade mot väder och drygt 2 m tidvatten. 

Taktiken att komma fram en dag tidigare för att slippa dåligt väder fungerade. Besättningen njuter nu i sittbrunnen över att vi inte behöver ligga för ankar när vinden ökar. . 

Apropå planera, vi måste boka plats i nästa hamn tidigare. Det räcker inte att skicka ett mail en dag innan. Charlotte är för för “fet” eller ska vi säga, lite för storväxt för att bara dyka upp i en hamn.

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.