fredag 2 september 2022

Gibraltar berör

Att gå runt i La Linea är ett bra sätt att studera den berömda klippan. Enligt Google delade sig de europeiska och afrikanska kontinenterna för 5 milj år sedan. Atlanten fyllde sen upp medelhavet under ca 100 år.

Gibraltarklippan syns och förändras hela tiden när man rör sig i La Linea. Alltid lika imponerande och vacker. Jordens formationer är fantastiska och historien beskriver forntida katastrofer som vi idag har som turistmål. 

Vi har som sagt promenerat runt i La Linea idag. Uppdragen var att hämta ett paket på UPS utlämning och posta ett brev till Sverige. 

Det första uppdraget fungerade med minut precision. Vi chansade och gick till utlämningsstället innan vi fått meddelande om att paketet hade anlänt. När vi kom fram höll en paket bil på att lossa sin last. 

Gissa om vårt paket var med? Vi hämtade det mindre än 1 minut efter det anlänt och 20 minuter innan man stängde för helgen. 

Att sen posta ett brev till Sverige tog tid. Kö på posten och bara spansktalande personal. Vi lämnade brevet inklusive  €6,90 och hoppas på det bästa.

Innan vi sen vände tillbaka till Charlotte var det dags för den sena lunchen. Så kan en dag bara passera när man glider runt och har det bra. 

Vi kommer nog inte att studera aporna på Gibraltar den här gången heller. Vi strövar hellre runt och hittar affärer och restauranger som ligger inom vår räckvidd för promenader. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.