fredag 16 september 2022

Trivs på Madeira

Vi blir kvar här på Madeira några dar till. Vi trivs att bo på en ö - kanske är det därför vi flyttade till Tjörn. Det finns en begränsad yta att utforska och det finns ofta många intressanta lokala verksamheter. 

Vi hyrde en ny bil idag och uppgraderade från Fiat till Peugeot, iallafall vad det gäller pris. När det gäller upplevelser är franska bilar inte en uppgradering enligt skepparn. Känns som alla spakar sitter på nya ställen, men det kan vara en fördom.

Vår dinge, gummibåt alltså, behövde idag lite kärlek. Det är ett perfekt tillfälle att bara sänka ner och jobba från pontonen. 

Det är 1 m tidvatten här men pontonen flyter så man tänker inte på olika havsnivåer mer än när man ska gå iland. Ibland lutar landgången mer och det tar emot när man ska gå iland.

Temperaturen är perfekt här. Varmt och skönt utan hetta. På natten fläktar det och blir lite svalare. Fungerar att gå promenader utan att bli sjöblöt av svett. 

Den nya bilen användes idag för att åka till ett jättevaruhus. Vi skulle jämföra med Clas Ohlson men 10 ggr större. Där hittade vi ett tryckkärl till vårt vattensystem ombord.

Vi har bytt ett tryckkärl tidigare. Om det finns två lika gamla och ett går sönder är det en stor chans att det andra också går sönder inom kort. Därav inköpet av en ny reservdel.

Grannbåten här i hamnen är från Köpenhamn. Den har hissad Arc+ flagga. Vi hann inte få vår flagga, men vi ser fram mot att hissa den i Las Palmas om drygt en månad när alla båtar som ska ”tävla” över Atlanten ses. 

Nu ser vi fram mot en lugn helg med fortsatta bilutflykter. Vi kommer att undvika tunnor med alkoholinnehåll och försöker hitta andra typer av turistattraktioner. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.