lördag 3 september 2022

Saknas en flagga

Promenaden idag gick via passkontroll till Brittisk mark med priser i pund. Vi handlade inget eftersom det vi letade efter inte fanns. Prioritet ett var att hitta en marockansk flagga. Man kan inte segla till Tanger utan den. Det blir inte en bra start på relationen när man ska klarera in.

Vi gör nya försök på måndag. För övrigt studeras vädret noga nu. Vi har den längsta seglingsetappen hittills framför oss. Det är ca 580 nm till Madeira eller rättare sagt Porto Santo som vi siktar på.

Charlotte med besättning känner sig förberedda - alla system är ok men just nu är vädret lite tveksamt de närmaste dagarna. Möjligen tar vi den korta delen, 30 nm till Tanger först - om vi får tag på en flagga. 

Sen följer vi intresserat valrörelsen i Sverige men har just nu svårt att hinna med i alla turer. Det kan dessutom bli så att vi missar valvakan nästa söndag och får veta resultatet ett antal dagar senare på Madeira.

Under tiden gör vi våra observationer lokalt. Hemma är det trutar och gråsparvar som stör när man sitter på uteserveringar. 

Här är det duvor som lugnt spankulerar mellan bord och fötter för att plocka upp det man spillt. Inget förgås utan 100% kommer till nytta. Vi ser också att grannbåten fixar med masten. Hoppas vi slipper det. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.