fredag 9 september 2022

Dag 3 - på väg till Madeira

En fantastisk dag på Nordatlanten om vi bortser från svaga vindar. Först lite mulet, sen strålande sol men vi uppskattar också frånvaro av jobbiga vågor.

När vi nu sitter här och tittar ut över ett oändligt hav kan man ju fundera på vad som finns under båten. Vi passerar där det över 4400 m djupt. Det blir väldigt många liter vatten bara inom det område vi kan se. Skepparn ska räkna ut det nån gång….

Vi vänjer oss vid och tänker inte så mycket på att Charlotte rör sig hela tiden. Hon vaggar och bugar medan hon slingrar sig fram i 7-8 kn.

Den största risken är inte att falla överbord. Det är att stuka handleder, klämma sig eller bryta ett ben eller en arm. När man är nere i Charlotte, ser man inte ut, och har svårt att reagera när väggar (skott) och golv (durk) rör dig.

Så här långt har allt gått väl vilket vi är väldigt tacksamma för. Gäller att fortsätta vara försiktig och välja vilka vågor man vill guppa i.

Ett sätt att vara försiktig, som vi gör nu, är att förutom att ha vår stora genua uppe, använda motorn för att komma fram innan vädret blir sämre. Vi är på väg till Quinta do Lorde Marina på Madeira.

Det blåser 4-7 kn och PredictWind säger att vi är framme på söndag om vi seglar. När vi nu använder motor gör vi över 8 kn i den fina medströmmen och är framme i morgon eftermiddag.

Vi slipper alltså drygt 20 kn vind på söndag om vi kan förtöja i morgon. Det kostar lite diesel men allt för att Charlotte ska ta hand om sina gamlingar.

Seglat 430 nm
Kvar till Madeira 150 nm

Position:
N 33 31.902 W 13 53.794

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.