söndag 18 september 2022

Lunchen tog 4 timmar

Nu får dingen anses vara klar. Den ser presentabel ut och har en vitare nyans. Känns bra att det kunde göras på ett bekvämt sätt med lagom avstånd till pontonen akterut. 

Idag var planen att bara åka till en restaurang i den närmaste byn Caniçal, som vi visste firade en religös helg med alla fiskebåtar i procession ute i bukten. 

Men, hur vi än försökte kom vi inte in i byn. Poliser visade tydligt att vi skulle åka åt ett annat håll. Trots att vi nu körde utan GPS och bara följde vägskyltarna hjälpte det alltså inte. 

Efter två försök från olika håll började vi om och siktade på nästa by Machico, där vi först fokuserade på att hitta en parkeringsplats. När det var  avklarat hittade vi restaurangen ”Blue” tvärs över gatan. 

Det visade sig vara en riktig lyckträff. En av många riktigt bra restauranger på Madeira. Vi skulle bara vänta 5 minuter. Det blev nog 20 minuter, men det var det värt. 

Hemresan guidades av den engelska damen i bilens GPS. Vi gjorde en prydlig rosett innan vi kom ut på motorvägen och sen gick det som en dans. 

Väl hemma visade det sig att vinden var mycket byig och vi trycks mot pontonen på styrbordssidan. Lite omplacering av våra stora uppblåsbara fendrar ser ut att fungera. Lite gungigt är det och helt plötsligt skramlade det till i förliga duschen. 

Det visade sig att låset för duschväggen hade lossnat. Vi är väldigt tacksamma att det hände nu och inte när vi seglade. Det är den tredje duschväggen så vi vill inte att den också kraschar. Verkar lätt att fixa. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.