tisdag 6 september 2022

Lämnar medelhavet

Dagen innan en längre etapp är alltid lite nervös. Vad har vi kollat och vad har vi glömt att kolla. Det är egentligen inget problem att fixa saker när vi lämnat hamnen men det är väldigt mycket jobbigare när Charlotte rör sig oregelbundet åt alla håll. 

Olja är bytt och spillolja med filter lämnat på anvisad plats. Ny olja och nya oljefilter inhandlade. Man vet aldrig när det dyker upp ett Volvo Penta center nästa gång.

Vi åt vår sena lunch på favoritstället och beställde för tredje gången kryddade köttbullar. Dom smakade inte som mor Astrids, som skulle ha fyllt 95 år idag. Hon och Lennart reste en del på gamla dar. Dom var bl.a. på Kanarieöarna där ingen i Charlottes besättningen har varit än. 

Vädret verkar börja lite motsträvigt i morgon för att senare bli riktigt bra. På slutet, söndag förmiddag, ser det sämre  ut, så till vida att det är svag vind från fel håll. Vi hoppas komma fram fortare än prognosen och därmed slippa det tråkiga slutet. 

När vi nu i morgon lämnar mobiltäckning kommer det inte att bli några bilder som bilagor till våra dagrapporter. Förhoppningsvis fungerar tekniken så att vi ändå kan skriva vad som händer.

Sen ska erkännas att skepparn säger fel ibland. Sardinien och Madeira är svårt att hålla isär i skepparns huvud. Vi siktar mot vinet och inte fiskarna. Tanger och Marocko får bli en annan gång.

MEN - kaviaren är slut! Undrar om det finns Klädesholmens kaviar på Madeira….

Allt väl ombord!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.