måndag 26 september 2022

Ingen storm men gasläcka och vulkanaska

Storm på Kanarieöarna? Nej, på La Palma har vi inte ens haft kuling i byarna. Nyheter som kablas ut på olika medier är ofta överdrivna. Det ligger i sakens natur, att ju mer omvälvande en nyhet är, ju fler konsumerar nyheten. 

Att det ikväll ser ut som två gasledningar börjat läcka utanför Bornholm känns inte bra. Nu kan det nog storma på många ställen utan att det hamnar i nyhetsflödet.

Vi befinner oss på en en ö långt ut i Atlanten. Det kommer färjor flera gånger per dygn med turister, bilar och gods. Dessutom landar och startar flygplan strax söder om hamnen. 

Vi är också turister men det finns ca 90.000 innevånare som bor här på La Palma. Högsta punkten är nästan 2500 m och utanför i havet är det mer än 3000 m djupt. Det är ett imponerande vulkanutbrott som en gång skapade ön.

Vulkanutbrottet förra hösten förorsakade stor förödelse här. Vi har inte bilat runt än men det kommer. Den svarta sanden finns på flera ställen, bland annat som underlag på fotbollsplanen. 

Idag hjälpte vi hamnpersonalen att städa upp från bråten runt Charlotte. Blev en hel del grenar, stora blad och plastförpackningar.

Utanför vågbrytaren är dyningen inte rolig om man skulle få för sig att ankra. Vi kan inte nog uppskatta den stängda porten till marinan. 

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.