söndag 11 september 2022

Valvaka i Nordatlanten

Igår kväll blev det hemlagat ombord. Det var kanske inte helt frivilligt då restaurangutbudet var noll. Efter sen mat och god dryck somnade en del av besättningen innan hen la sig. Vi får skylla på tre nätters vakthållning. 

Vi vaknade till en bra morgon utan stress, förtöjda i en bra hamn. Då menar vi förtöjningsmässigt. För övrigt består byn här av ett nedlagt semesterkomplex. Verkar ha gått i konkurs under pandemin. 

Det enda som finns är en butik som agerar mataffär, systembolag, klädaffär, bar och restaurang. Just baren består i att gratis erbjuda engångsglas och trädgårdsstol om man köper en flaska på systembolagsavdelningen.

Enligt Google skulle det finnas en restaurang 1,6 km västerut. Mestadels plant var vägbeskrivningen. Jo - 1,6 km stämde men det var väldigt långt från plant. Det var rejält branta stigar och bilvägar med få trottoarer. Efter fyra dagars segling var det säkert väldigt nyttigt men otroligt jobbigt.

Sen måste vi erkänna att det går åt många GB på våra simkort ikväll. Att sitta i Charlotte, förtöjda på Madeira, och följa rösträkningen i valet är spännande. Att tekniken finns att kunna se högupplöst svensk tv långt ute i Nordatlanten visar hur långt tekniken kommit på väldigt kort tid.

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.