söndag 23 oktober 2022

Vila med stuvning

Idag var det vilodag - söndag. Affärer som har båtprylar var stängda. Det blev inte bara vila utan också en omstuvningsdag. Charlotte har gott om utrymme. Vi behövde inte vara särskilt strukturerade när vi bar ombord en massa prylar i Skärhamn. 

Nu går vi från 2 till 5 i besättningen. Dessutom kommer vi behöva lasta ombord mat och dryck för minst 3 veckor. Det gör att vi behöver stuva lite mer effektivt. Det är fortfarande gott om plats men arbetet medför också att mindre frekventa (onödiga) prylar kan läggas djupt och nära kölen. 

När vi hör om stormar längs portugisiska kusten och oväder över Biscaya känns det bra här på Gran Canaria. Och, det är inte bara vi som tycker att klimatet är bra här. I veckan kommer några av våra vänner, som semestrar på ön, besöka oss på Charlotte - jättekul. 

I den kommersiella hamnen låg det idag två kryssningsfartyg med semesterfirare. Hamnen här i Las Palmas är stor och väl skyddad. I marinan är det helt fritt från dyning. 

Däremot varierar tidvattnet med ca 2 m. Innan vår utflykt kändes tidvatten lite läskigt. Nu tänker vi inte så mycket på det. Man får kolla mooringlinorna ibland men för övrigt är ju bryggan lika flytande som Charlotte.

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.