söndag 2 oktober 2022

Söndag i Santa Cruz

En längre promenad inledde skepparns födelsedag. Skyltningen var inte helt tydlig så det kändes som en god idé  att vända. Såg ut som det rasat ner stenar ganska nyligen. 

Vi lät sen hyrbilen vila och utforskade istället Santa Cruz. Namn på öar och städer är förvirrande. Ett säkert kort är att satsa på nåt med Palma eller Cruz när man är på dessa breddgrader.

Det finns gamla historiska byggnader här. Några har fortfarande utbyggnader som förr var toaletter. Det känns igen från Marstrands fästning. Bra fallhöjd och avrinning mot havet.

Att Las Palmas är en stad och La Palma är en ö, är lätt att röra ihop. Kan kanske bero på vår bristande kunskap i spanska. Det finns även kulturella skillnader. Lunchtider är en skillnad och hur man gärna delar på olika maträtter är en annan. 

Det ser väldigt naturligt ut att sträcka sig tvärs över bordet och ta en smakbit med sin egen gaffel av kamratens mat. Man ska njuta av maten och etiketten sparar vi till andra tillfällen.

Notan betalas väldigt ofta med kort. Och det betyder inte att man tar fram ett kort utan man sträcker fram telefonen eller klockan. Det är ett säkert sätt för betalningar. Ingen kan skriva av kortuppgifterna.

Det har hänt en del de senaste 72 åren. Att våra föräldrar fick uppleva krig i Europa kändes länge avlägset. Nu får även vi, i nästa generation, uppleva det. Svårt att förstå hur det kan ske i en värld där möjligheterna för kommunikation aldrig varit så stora.

Ombord är allt väl!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.