söndag 30 oktober 2022

Kackerlackor och bunkring av proviant

Idag var vi lediga från ARC arrangemang. Det betyder inte att besättningen var ledig. 

Vi har beställt proviant, dryck från en leverantör och fryst kött från en annan. Allt levereras till Charlotte under kommande vecka. I morgon gör vi spontaninköp på Ikea. Kan bland annat bli köttbullar, hårt bröd och kaviar.

Det som sen återstår är en raid på det stora köpcentret där vi plockar ihop resten och ber dom transportera det till Charlotte.

När man ska segla länge utan att förtöja eller ankra får det konsekvenser hur man bäst stuvar ner saker. En del prylar behöver inte längre vara så lättåtkomliga, som till exempel förtöjningstampar och elkablar för landanslutning.

Efter rengöring och omstuvning av aktra stuvfacken blev det pizza på Sailors Bar. Halva besättningen hade dessförinnan badat i havet. Den andra halvan vilade sig i form.

Listan på det som ska göras nästa vecka har en förmåga att öka i längd, trots att vi bockar av flera saker varje dag. Det kommer inte att hindra vår start på söndag. Då är vi klara oberoende av vad som är kvar på listan. 

För att undvika kackerlackor måste man hålla rent - eller trampa ihjäl dom. Den senare metoden visade sig vara effektiv som förebyggande åtgärd på kajen.

Allt väl ombord!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.