torsdag 13 oktober 2022

Köttbullar i Santa Cruz

Det blev frukost på stan idag. Samtidigt hittade vi en järnaffär som hade kontakterna vi letat efter. Nu har vi två förlängningar på 10 m.

När kontakter och kabel var monterade testades kyla ombord. Allt fungerade efter ha varit avstängt länge. Problemet med öppna ventiler och fluginvasion, kombinerat med brist  på flugsmällor, är inte kul. Får se om flugorna ogillar lite lägre temperatur. 

Idag intogs lunchen på andra sidan fontänen med fin vy och god mat. En god sallad följdes upp med köttbullar. Vi fick diskret upplysningen att köttbullar normalt var tänkta för barn. Vi valde trots detta köttbullar och blev nöjda.

Vi lärde oss också mer om den officiella byggnaden som är inklädd med någon form av nät. För 10 år sedan renoverades fasaden men nästan direkt började den vittra sönder och delar föll ner på gatan. Därav nätet och ännu har ingen ny firma fått uppdraget att göra om renoveringen. 

Ikväll ligger ett kryssningsfartyg och en s.k. mega yatcht i hamnen. Yachten heter Maria, är 67 m lång och har två motorer på drygt 2.200 hk styck.

Vi har sett många stora motor- och segelbåtar på vår utflykt men trivs just nu på Charlotte och längtar varken till mega yachts eller kryssningsfartyg. Vi kanske ändrar oss när vi blir äldre….

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.