torsdag 20 oktober 2022

Miljöombyte

Nu har vi hamnat i en ny miljö. Här är det gott om långseglare och det finns en härlig blandning av båtar, nationaliteter och åldrar.

Många båtar byter ägare och många seglare byter båtar. Det sätts upp flera anslag och lappar där man erbjuder sig att mönstra på och hjälpa till över Atlanten. 

Restauranger där man lämnar, eller kanske glömmer, sin keps efter en helkväll känns genuint. Gästerna har flipflops eller bara fötter och klädkoden varierar från kavaj till shorts och T-shirt.

Baren Sailors Bay ligger strategiskt för alla som är med i ARC+. Där intogs lunchen och det fanns mycket att studera. Några hade lite svårt att få fyr på sitt rökverk. Kanske blev det blött under seglingen eller så var det en hemmagjord variant av rökverk.

I den miljön känns det som alla passar - till och med pensionärer från Tjörn som inte röker. Det finns gott om servicefunktioner för båtar här. Vi får se om dom vi behöver anlita lyckas leverera.

När vi frågade efter en tjänst idag fick vi intrycket att det skulle ske inom några timmar. När vi specifikt frågade när, blev svaret - idag är det torsdag så kanske i morgon fredag eller så blir det måndag eller tisdag nästa vecka….

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.