måndag 17 oktober 2022

Vi trivs på Charlotte

Nuvarande besättning har pratat en del om vad målet är med utflykten. Vi inser, att hur vi än bär oss åt, hinner vi inte besöka alla fantastiska sevärdheter som vi passerar. 

Vi ser vår utflykt mer som 15 månaders annorlunda leverne. Istället för att ta upp Charlotte i slutet av oktober, fortsätter vi att bo kvar ombord över vintern.

Att sen vintern kommer att bli osedvanligt mild är en uppskattad bonus. Charlotte kommer också att kräva lite extra omvårdnad, när nu Martinssons Varvs AB inte kan vårda henne i ladan, där hon vanligtvis tillbringar vintern.

Charlotte mår bra, men hon är i tonåren och har lite hyss för sig ibland. Inte konstigt när man är drygt 17 år. Hon vill byta kläder till något som har en mer modern look. Hon har bytt höfter (rigg), en hjärtklaff (motorservice) och vi ser fram mot en pigg tjej som blir myndig nästa år. 

Dagarna som inte är planerade brukar bli de bästa. Då upptäcks små guldkorn när vi strövar runt i byarna/städerna. Idag blev det bara en enkel lunch efter vi försäkrat oss om att Sverige har en statsminister.

Dagen avslutades med en ”barrunda” på en liten bakgata där vi hamnade i en diskussion med ett förtjusande par. Han från London och hon från Colombia. Båda i våran ålder, dvs troligen något yngre.

Bekvämlighetsinrättningen var värd att dokumenteras. Symbolen och kranen är unika så här långt.

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.