fredag 7 oktober 2022

Teneriffa

Det blev upptäcksfärd idag. Planen var att hitta en 32A kontakt och firman som hyr ut bilar. Google är bra men råd från lokala affärsidkare är bättre. 

Efter tre försök hittade vi en butik som lovade att ta hem och leverera på måndag. Vi behöver egentligen inte kontakten just nu men man vet aldrig var man hamnar under den här utflykten. 

När vi väl startar de längre etapperna kommer vi redan ha seglat 4000 nm (7400 km). Vi har förbrukat 4000 l diesel och avsaltat 15000 l vatten. 

Även om vi har en flexibel tidplan, känns det tryggt att minimera antal nätter på öppet hav. Därav har vi stöttat med motor många sjömil. 

Att köra watermaker och göra eget vatten och inte fylla vatten med tveksam kvalitet från hamnarna har medfört 125 timmars drift av elverket.  

Vi njuter nu av livet här. Bara en dagssegling från Las Palmas, där vi snart startar vårt stora äventyr. Här på Teneriffa finns mycket att upptäcka. Det märks att vi befinner oss på en stor turistort.

Det finns också många vyer att fotografera men skepparns glasögon börjar nu bli väldigt grumliga. Kan bero på salt och sand. Vi får se om leverantören i Skärhamn klarar av att få fram nya som den extra besättningen kan ta med.

Firman som hyr ut bilar låg inom synhåll. Omvägen som Google föreslog var inte den genaste.

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.