fredag 21 oktober 2022

Gympass med brottning och flugjakt

Det återstår en del förberedelser innan vi ger oss av över Atlanten. Vi har ingen fiskeutrustning ombord - jo förresten, vi har en gammal makrilldörj nånstans. Inte säker på att den fungerar för stora atlantfiskar.

Det finns fullt av affärer på kajen som har sådana där ”bra att ha grejor” för seglare. Man får passa sig så man inte uppfinner en massa onödiga behov. 

Sen har vi ett problem med seglen. Kommer att fixa sig men då måste seglen tas ner. Vi hade inte tänkt att börja idag men det var helt vindstilla så efter frukosten vi slog till. 

Vi valde det största seglet, 120 m2 otymplig genua. Kan nog ha varit att överskatta vår förmåga. Ett segel är tungt och att vika det snyggt och förflytta det till aktern är svårt. 

Dessutom är ju påsen alldeles för liten - eller så har vi vikt för dåligt. Vi är i alla fall väldigt trötta och ömma i kroppen efter, som det känns, ett tungt gympass med segelbrottning. 

Allt gick bra och pilotlinan som håller vajerfallet fungerar. Det betyder att det är troligt att vi får upp ett segel igen.

Vi har inte bytt bränslefilter än på vår utflykt. Butiken här hade passande filter så det får bli nån regnig eller blåsig dag. Ett annat jobb är att hålla flugfritt. Vår hemmagjorda flugsmälla fungerar inte optimalt men kakorna var goda.

Allt väl och ömt ombord!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.