lördag 15 oktober 2022

Lugn lördag

En lördag i långsamt tempo. Vi trivs och funderar över vad vi kan förbereda inför seglingen över Atlanten. Förutom underhåll av Charlotte finns det en del funktioner som har karaktären av bekvämlighet och lyx. 

En sådan bekvämlighet är att kunna skriva ut på papper. Då krävs det toner till vår laserskrivare. En annan lyx är att ha ett förråd av bubbel ombord. 

Idag gjorde vi en utflykt till Carrefour med hyrbilen, 10 minuter västerut utefter motorvägen. Inga problem, bara att följa anvisningarna och köra in på Carrefours gratisparkering på 4:e våningen. 

Bubblet var det lilla problemet. Det fanns en enorm avdelning som kallades Bodega i Carrefour. Sen hittade vi också en avdelning för elektronik med skrivare men inte en toner modell 135A. 

Ok - efter lite navigering och byte av parkeringsplats hittade vi Mediamarkt. Där kunde man också köpa skrivaren vi har ombord för €140, men toner fanns inte.

Vi gav upp och åkte tillbaka till Charlotte. Efter att ha stuvat bubblet i vinkällaren blev det sen lunch på stan där fontänen med dammen, lekparken och skulpturerna välkomnar till Santa Cruz. Det märks att turism är viktigt här. 

De torkade skinkorna man ser här påminner om en period i Frötorp när vi hade 20 skinkor i källaren. Vilken succé och vad gott de smakade. Det kunde ha blivit en framgångsrik affärsidé men ödet ville annorlunda. 

Ibland hanterar ödet de dina så att allt är väl ombord!
(Publicerad lite sent)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.