tisdag 18 oktober 2022

Sista kvällen på Teneriffa

Det har blivit en (o)vana att promenera till bageriet och äta frukost. Med varm macka, kaffe, nypressad apelsinjuice och möjligen ett lite sötare bakverk som avslutning, känns det som en bra start på dagen, eller kanske inte….

Att sen följa vad som händer hemma i Sverige känns väldigt viktigt. Vi har varit hemifrån i snart 6 månader och mycket har hänt. Idag var det konselj och vi fick formellt en ny regering. Ett byte mellan två block, vilket har hänt tidigare. 

Här lär vi oss långsamt hur man lever i andra kulturer. När man beställer mat på en restaurang och frågar om det är en stor portion, får man ibland svaret - ja den är stor, ni kan dela på den. Vi har aldrig fått det svaret i Sverige - men vi har heller aldrig frågat.

Utan att be om det, får man sen frågan - ”take away”, om man inte orkar äta upp allt. Det känns bättre med ordvalet ”take away” jämfört med ”doggy bag”.

Livet i kortbyxor, bland blommande växter, under så lång tid, gör att man vänjer sig. Man observerar inte längre allt vackert när man strosar runt på dessa breddgrader.

Det är väl det som kallas hemmablind. Vi kommer helt säkert att uppskatta både Tjörn och Närkes Kil när vi kommer kommer hem efter vår utflykt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.