lördag 22 oktober 2022

Charlotte blir uppvaktad och kölar med en motorbåt

Idag kom det dykare och justerade vår styrbords mooringlina. Den skulle nog behövts flyttas lite mer för vi ligger fortfarande snett och stödjer oss på babordsgrannen. 

Dagens underhållsjobb blev byte av bränslefilter. Vilket som använts visade sig tydligt på färgen. Det byter vi tillsammans med de båda finfiltren.

Förutom diesel är kaffe en viktig detalj ombord. För att slippa sölet med kaffesump använder vi Nespresso. Här i Las Palmas finns en butik där vi kompletterade med 600 koppar kaffe. Det borde räcka över Atlanten.

Hittade också en segelmakare som kunde sy nya band som vi använder för att surra fast dingen. Dom gamla börjar bli anfrätta av väder vind och det vore tråkigt om vi tvingas ha dingen på släp över Atlanten.

Vi passerade badstranden på vår jakt efter kaffekapslar. Tyvärr, missade vi att ta med badkläder så det blev inget bad. Vi får se om vi lyckas bada en annan dag. Det återstår 14 dagar innan starten av ARC+

Ikväll missar vi tyvärr Hummereventet på Skärets Krog i Smögen. Vi har redan buteljerat ”Charlotte Whisky” så vi har vårt på det torra ombord.

Charlotte blev i skymningen uppvaktad av en reslig dam. Verkar bli en kortvarig flört då damen tänker lämna i morgon - kanske hittar hon någon som känns bättre vid en annan brygga. 

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.