torsdag 8 december 2022

Tillbaka i Port Louis

Idag återvände vi till Port Louis Marina. En anledning är att i morgon är det prisutdelning och vi hoppas få pris. Vi vet inte säkert, då det är en del omräkningsfaktorer som spökar.

Lite vind och motorgång men sol och platt vatten gjorde seglingen njutningsfull till Port Louis. Fiskelyckan var bra. En Barracuda drogs upp men efter moget övervägande fick den återgå till ett fortsatt liv i havet. 

Efter bunkring av diesel blev det hopp och lek. Yoga, pool och vila gjorde att livsandarna hittade tillbaka. Besättningen verkar trivas och skepparn och förste styrman njuter av sällskapet. 

Kvällens måltid intogs på Victory Bar. Tyvärr verkar alla drinkpoletter som ingick i välkomstpaketet ha passerat bäst före datum. Här gäller det att hänga på varje dag annars är det East Caribbean Dollar (ECB) som gäller som betalning.

Sen tog det 1 timme och 20 minuter innan alla fått sin mat. Inte riktigt vad man förväntar sig som europé och nordbo. Vi blev mätta men det hängde kvar en viss upprördhet efter att ha hungrat lite för länge.

Efter en tuff förhandling av besättningen ”för om masten” blev notans belopp väsentligt lägre. Det gick inte lika bra för en fyrbent gäst - hem släpades ut. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.