söndag 25 december 2022

Julafton på Carriacou

Traditionsenligt får man namnade pepparkakor på julaftons morgon. Om man gillar kristyr är det inte bra att heta Bo. För övrigt måste erkännas att andra jultraditioner får anstå till nästa år.

Jul pyntet är minimalt ombord men väl så uppskattat. Blev kvar efter förra besättningen - tack Madeleine. Jul var inget skepparn tänkte på i maj när vi startade vår utflykt. Det är 237 dagar och ungefär lika många inlägg sedan.

Efter att ha vaknat utanför Sandy Island med mycket vind och en del vågor, beslutades att Tyrell Bay är bättre att ankra i. Några gjorde där en utflykt till mangroveträsket. Några båtar verkade ha förtöjt där för gott. 

Bokningen på Paradise Beach Club, inklusive hämtning med båt från Sandy Island gick smidigt att ändra till hämtning med Taxi från Tyrell Bay. WhatsApp är ett fantastiskt sätt att kommunicera med numera. 

Julmiddagen blev fantastisk. Kalkon, skinka och hasselbackspotatis mm. Dessutom underhållning av två väldigt duktiga sångerskor. Tonsäkerhet på en del inte helt enkla låtar imponerade. 

Inte nog med att taxin till restaurangen ingick. Även hemresan till marinan, där vi knutit fast  dingen, ingick i menyn. 

Med säkert handlag körde Carl dingen tillbaka till Charlotte där skepparn glömt att tända såväl ankarlanternan som däcksbelysning. Allt gick bra och nu funderar vi bara på hur den stillla natten ska avslutas. 

Att sitta i sittbrunnen och titta på stjärnbilder, orions bälte bland många andra, är en form av stilla natt.

Allt väl ombord och God Jul till er alla som orkar läsa noteringarna från vår utflykt. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.