torsdag 29 december 2022

Atlantvågor på väg till mystisk ö

Idag fick vi känna på atlantvågor när vi gick för motor och segel till Mustique. Rejäla regnskurar tvättade under tiden Charlotte.

Halva besättningen låg på rygg större delen av seglatsen. Liten släng av sjösjuka kunde anas. Charlotte gungar en hel del när vi går för motor nästan rakt mot vind och vågor.  

Annars är det många större båtar i farvattnen. Gissar att många har firat jul och en del tänker säkert fira nyår här också. 

När vi kom fram till Mustique fick vi, efter lite diskussion, hjälp att förtöja vid en boj väldigt nära stranden. Blev bra skydd mot vågor och vind och vi behövde inte använda ankaret.  

Avgiften är lite speciell och det är samma avgift om man ligger vid boj eller ankrar. För det första är den lägsta avgiften för båtar upp till 70 fot och nästa gräns är 100 fot. Dessutom gäller avgiften i 3 dygn - det går alltså inte att ligga en natt för en lägre avgift. 

När man tittar i kalendern betyder det att vi kanske kommer att fira nyår på Mustique. Blir säkert bra.

En första snabb rekognosering visade att det fanns vin, cigarrer och simkort i den närmaste butiken på stranden. Vi köpte inga cigarrer. 

Allt väl ombord!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.