lördag 24 december 2022

Dan före dan

Nu är vindarna som vanligt här - ost eller ostnordost på mellan 10 och 25 kn. När vi gick mot Sandy Island blev det ett kryssben ganska långt västerut från vulkanområdet som man måste runda.

För att inte slita ut vår nya besättning på den första etappen valde vi att gå för motor med bara stor uppe och 10-20° mot vinden. Blev en bekväm segling och alla verkade må bra. 

Första försöket att ankra blev inte bra. Vi gjorde om proceduren och nu känns det som vi sitter fast. Det blåser över 20 kn men våghöjden är hanterbar.

I morgon på julafton har vi beställt bord på Paradise Beach Club. Vi har också ett uppdrag att placera vårt avtryck med hjälp av en målad träbit på restaurangen. Som vanligt är det lite körigt med alla sysslor. 

En så trivial sak som en toalettsits blev ett problem. Plasten hade åldrats och det krävdes ny hårdvara. Det fanns två nya på butiken i Port Louise som stämde med våra mått. Dom la vi snabbt beslag på mot ersättning i EC-dollar. 

Den ena är nu monterad och den andra ligger som reserv så länge. Man kan undra vad som behöver bytas ut nästa gång. Charlotte är drygt 17 år och en del saker är fortfarande original. 

Väl framme visade barnbarnen uthållighet och styrka genom att simma in till stranden och tillbaka. Inte helt lätt med ström och vind. Vi ligger drygt 400 m från stranden. 

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.