måndag 26 december 2022

Fin Annandagssegling till Union Island

Idag var vi först i kön att klarera ut från Grenada. Det blev också lite mer bunkring i livsmedelsbutiken inklusive avlämnande av sopor på varvet intill immigration Office. 

Bra vind från ost medförde ett kryssben upp till Union Island. Ursprungstanken var att gå till Clinton och klarera in. Planer är till för att ändras - kryssbenet förde oss till Chatham Bay och vi bestämde oss för att ankra där. 

Man har ju 24 timmar på sig att klarera in. Går kanske att ta en taxi härifrån i morgon. Vi anpassar oss fort till den karibiska kulturen. Hinner vi inte idag så provar i morgon istället. 

Det var inte bara vi här. Några riktigt stora Mega Yachts och även en kamrat från ARC+, katamaranen Hanuman ankrade strax innan vi kom.  Dom hade lite otur och seglade på något flytande objekt på väg till Cabo Verde, men det kunde lagas i Mindelo, så nu är dom här och njuter, precis som vi. 

Som vanligt - ankare ner, snorkling och sen dinge ner. Därefter kurs mot stranden där barerna ligger tätt. Utan någon form av utvärdering valde vi den första vi hittade, längst norrut i bukten. 

Det verkade som ett bra beslut för alla var nöjda när vi efter en god måltid och en regnskur tog dingen tillbaka till Charlotte. Sittande i sittbrunnen kan skepparn konstatera att vyerna mot himmelen  och de stora båtarna är betagande.

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.