fredag 16 december 2022

Ankring nära favoritbaren

Ankra låter enkelt, men kan vara nog så komplicerat. Välja plats bland alla andra båtar och försöka få ankaret att greppa är några utmaningar. 

Varje ankring tillför nya kunskaper. Idag hamnade vi lite nära en annan båt men inte farligt nära. Ankaret visade sig ha grävt ner sig i sanden med 20 m kätting längs botten. Känns säkert. 

Vi är tillbaka i Grenada och åter inom synhåll på favoriten Paradise Beach Club på Carriacou. Att bli hämtad på Charlotte och få hoppa av i vattnet på stranden och vada in till baren är spännande.

Här träffade vi flera båtar från ARC+. Framförallt båtar med barn ombord. Vi möttes av ett långbord med bara barn som verkade ha jättekul.

Vi har tidigare lärt oss att Barracuda är giftiga. Trots detta beställdes det Barracuda ikväll. Enligt vanligtvis välunderrättade källor är det bara norr om Martinique som Barracuda kan vara giftigt. Vi får se var vår Barracuda har simmat och ätit. 

Sen återstår att försöka vada ut, under kontrollerade former, och med ett elegant skutt hoppa ombord på båten som ska ta oss tillbaka till Charlotte. 

Det gick bra, men med en incident som medförde bad med kläder för en i besättningen. Orsaken var ädel - rädda ett barn som ramlade av båten vid ombordstigningen. En farlig manöver med en tung båt som slår mot botten.

Hur vi kom ombord på Charlotte är odokumenterat tills vidare.

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.