tisdag 27 december 2022

En spännande bilfärd för inklarering

Det började med byig vind och lite fix på Charlotte. Därefter  påbörjades projektet inklarering. Baren vi åt på igår erbjöd taxiservice till Clifton där man kan klarera in. 

Efter promenad på stranden öppnade baren och vi hamnade som nr 2 i taxikön. Ett par skulle först bli skjutsade upp till toppen på ön. Sen var det våran tur. Fastpris tor på 165 EC$ inklusive väntan i Clifton var ett erbjudande som accepterades.

Att ligga på en träbänk på stranden, låta fötterna sjunka ner i sanden och samtidigt studera hur molnen rör sig är ett behagligt sätt att vänta på en taxi. Ljudet från vågorna på stranden och vinden bland lövverket är sövande.

Baren var utrustad  med wifi, vilket några i besättningen verkligen uppskattade. Lite förfriskningar och ett fungerande wifi kan sysselsätta många länge.

Bilfärden till immigration Office i Clifton kommer att bli ett oförglömligt minne för skepparn.

Väg är ett överdrivet epitet på den färdväg som upplevdes. Inte nog med att vägen kändes som en utmaning - när det lutade som mest uppför,  stannade motorn på taxin och kunde bara återstartas efter 30 s vila.

En oplanerad uppgörelse ned en kamrat till taxiföraren, medförde att returresan blev längre. Vi fick på köpet ytterligare sightseeing i det lokala samhället i Ashton.

Ödmjukt måste man konstatera att resvägen till jobbet här, överhuvudtaget inte kan jämföras med en arbetsresa hemma. Vi turister betyder mycket för försörjningen här.

Allt väl ombord!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.