tisdag 13 december 2022

Happy Island och språksvårigheter

Ja, då är vi inklarerade i Saint Vincent. Efter en kort seglats för motor, kunde vi ganska enkelt hitta till ”Customs” här i Clifton, som stan heter. 

Vi funderar på om vi börjar vänja oss vid hur det ser ut och hur människorna möter oss. Det finns skillnader och idag mötte vi två olika sidor av möten med människor. 

Inklareringen tillsammans med en lokal charterskeppare kändes otroligt välkomnande och hjälpsamt. Vi fick tips om restauranger, ankringsplatser och mycket annat. När vi sen var redo för att ta dingen till land för dagens middag uppstod det konflikt. 

Vi hade tydligen blivit anvisade en boj som var privat. Vad värre var, det kom in en stor katamaran och dess skeppare blev väldigt upprörd och använde en del amerikanska svordomar som skepparn på Charlotte inte riktigt förstod. 

Som tur var fanns det andra ombord som kunde översätta. Vi flyttade oss efter en del diskussion till en annan boj med hjälp av vår första rådgivare som, vad det visade sig, gett oss fel boj.

Efter besök på Happy Island, en väldigt liten ”man made” ö, blev det besök på båten Hermia 2. Väldigt trevligt och det fortsatte sen med att besättningarna på Charlotte, North Star, Hermia 2 och Mary 1, åt en middag iland. 

Många goa diskussioner och skepparn lärde sig spela UNO med hjälp av en yngre besättningsmedlem från Mary 1. 

Som vanligt här i Karibien - en oförglömlig kväll. 

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.