fredag 2 december 2022

Julstök

Så här inför julen ska ju mässing silver putsas. Här på Charlotte är det minimalt med mässing, och nåt sjörövarsilver har vi inte hittat än. Däremot finns det gott om rostfritt som behöver putsas.

Så rostigt rostfritt har vi inte sett på Charlotte tidigare. Vi har anlitat en expert på området. Han kallas ”Moment” och har rutin och kunskap hur man gör. Först penslar han på nåt som kan sköljas av med vatten efter 5 minuter. Sen försvinner de sista rostfläckarna när han putsar med lite specialmedel.

Till sist ska han lägga på ett lager med wax för rostfritt för att det ska hålla sig rostfritt länge. Det kommer att ta drygt två dagar att göra jobbet. Skepparn lär sig och köper på sig ett förråd av kemikalier för senare bruk. 

Kylskåpen fick sig en omgång idag. Nästan tre veckors rullande gör att det finns små bitar av diverse mat långt nere i botten på kylen. Gallret som håller förpackningarna över kondensvattenytan ser inte bra ut. Behöver nog bytas till något annat material då dom fortfarande luktar trots Madeleine’s behandling. 

På restaurangen i marinan har man bråda dagar. Det kan ibland uppstå en del irritation för att maten som beställts dröjer. Då gäller det att ta det lugn. Den som brusar upp åsamkar bara sig själv stress och personalen blir absolut inte stressad. 

Man skulle ju kunna sitta och titta på duvorna, när man väntar på sin mat, men det finns inga duvor här. Däremot kan man studera katter, tuppar och höns.  

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.