torsdag 29 december 2022

Mayreau - en annan ö med sandstränder

En väldigt kort segling, eller rättare sagt motorgång rakt mot vinden, förde oss till Mayreau. Fanns tre vikar/bukter att ankra i. Den nordliga, Salt Whistle Bay, kändes väldigt fullbelagd. Vi gick till den sydliga, Saline Bay. 

Många anläggningar på stranden men väldigt få öppna. Lite av en spökstrand. Några snorklade medan andra vilade. Google menade att det fanns en bra restaurang på östra stranden. 

Den fanns även på Facebook där man tipsade om ett WhatsApp nummer. Fick svar snabbt och meny med priser. Dessutom ingick transport med bil. Det var inte många gäster på plats - närmare bestämt bara vi 6.

Efter en god middag på Ranch Escapade, som restaurangen hette, ingick transport tillbaka till vår strand. Dingen låg kvar och alla kom välbehållna ombord på Charlotte. 

En ny Super Yacht hade ankrat utanför oss. Den heter Arrow och liknar många andra av den typen. Vi fick en känsla av att alla Mega Yachts har plats för max 12 gäster medan antalet i besättningen har varierat mellan 12 och 32. Känns bekant med 12 passagerare på en viss typ av fartyg. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.